Projektit etenevät perustuksista lähtien

Laadukkaat kalliomurskeet, sepelit ynnämuut maa-ainekset ovat kaikkien rakennusprojektien perusta. Aiotpa rakentaa kokonaisia taloja, piilopirttejä, parkkipaikkoja, leikkimökkejä tai vain hiekkalaatikoita, tarjoaa ajoissa toimitetut maa-ja kiviainekset hyvät perustukset tulevaisuudelle.

Tilaa tai pyydä tarjous tästä!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

1 / 9

Pihan kulkureitit

Pihatyöt ovat aina osa rakennushanketta. Päällystystöiden takia ne mielletään usein viimeiseksi työvaiheeksi. Todellisuudessa pihatyöt alkavat heti, kun tontille tullaan. Maanrakennus- ja perustustöillä luodaan olosuhteet, jolle halutut leikkialueet ja kulkuväylät viimeisessä vaiheessa rakennetaan.

2 / 9

Salaojat

Rakennuksen perustuksia ja alapohjaa rasittavat pohjaveden pinnasta kapillaarisesti nouseva vesi sekä sade- ja valumavesistä aiheutuva vajovesi. Myös katolta valuva sadevesi on johdettava hallitusti pois talon reunuksilta.

Salaojasoraa käytetään rakennusten, teiden ja peltojen salaojituksiin, koska se läpäisee erinomaisesti vettä.

3 / 9

Leikkialueet

Lasten leikkialueiden pitää olla turvallisia ja kestää kovaa kulutusta. Pehmeää turvallisuutta leikkikentälle rakennetaan käyttämällä iskunvaimennukseen vaatimusten mukaista kiviainesta, turvahiekkaa. Hiekkalaatikkoon tilataan tietysti leikkihiekkaa ja alueen perustamiseen vaatimusten mukaiset kiviainekset.

4 / 9

Rinne- ja luiska-alueet

Maaston muodot lisäävät pihan viihtyisyyttä. Viihtyisyyden säilyttäminen niin, että tontti on käytössä myös toimiva, onnistuu käyttämällä rinneratkaisuihin kehitettyjä tuotteita: erikokoisia luonnonkiviä.

Seulottuja luonnonkiviä voidaan käyttää myös pihojen ja puutarhojen koristeluun. Luonnonkivillä saat aikaan kauniin ja arvokkaan ilmeen pihallesi!

5 / 9

Sisätäyttö

Maassa on aina vettä ja maaperä kostea. Maanvaraisen lattian ongelmana voi olla maaperässä olevan kosteuden tunkeutuminen lattiarakenteeseen. Ongelmia voivat aiheuttaa sekä kapillaarinen vedennousu että maaperästä rakenteisiin nouseva kosteus.  Tämän vuoksi rakennusten rakenteiden alle on laitettava kapillaarisen vedennousun katkaiseva kerros. Sepeli, katkaisee veden kulkeutumisen niin ylöspäin kuin sivusuuntaankin.

6 / 9

Ulkotäyttö

Tontin muotoilu on tärkeä osa pihan ilmettä. Maanrakennus- ja perustustöillä luodaan olosuhteet, jolle halutut istutukset, leikkialueet ja kulkuväylät viimeisessä vaiheessa rakennetaan.

7 / 9

Piha ja viheralueet

Pihatyöt alkavat jo maanrakennusvaiheessa. Istutuksien ja päällystystöiden takia ne mielletään usein viimeiseksi työvaiheeksi. Todellisuudessa pihatyöt alkavat heti, kun tontille tullaan. Maanrakennus- ja perustustöillä luodaan olosuhteet, jolle halutut istutukset viimeisessä vaiheessa rakennetaan.

8 / 9

Pengerrykset ja tuennat

Pengerrykset ja tuennat lisäävät tontin ilmettä. Viihtyisyyden säilyttäminen niin, että tontti on käytössä myös toimiva, onnistuu käyttämällä rinneratkaisuihin kehitettyjä tuotteita: erikokoisia luonnonkiviä.

Seulottuja luonnonkiviä voidaan käyttää myös pihojen ja puutarhojen koristeluun. Luonnonkivillä saat aikaan kauniin ja arvokkaan ilmeen pihallesi!

9 / 9

Reunustukset ja rajaukset

Reunakivillä pidetään pihat helppohoitoisina ja siisteinä. Reunakivillä on helppo reunustaa ja viimeistellä kulkureittien ja istutusten reunat.