Vaihde: 0201 555 920

Tiedote 21.5.2020

Savon Kuljetus, Kuljetuspolar ja Keski-Suomen Kuljetus luopuivat sulautumissuunnitelmastaan

Maarakennus-, kiviaineskaupan ja logistiikan ammattilaiset Savon Kuljetus Oy, Kuljetuspolar Oy ja Keski-Suomen Kuljetus Oy neuvottelivat kevään 2020 aikana yhtiöiden sulautumisesta uuteen perustettavaan yhtiöön. Yhtiöt päättivät luopua sulautumissuunnitelmastaan ja jatkaa tiivistä yhteistyötään, koska sulautuminen ei saanut riittävän suurta enemmistöä kevään yhtiökokouksissa.
Savon Kuljetus Oy, Kuljetuspolar Oy ja Keski-Suomen Kuljetus Oy luopuvat sulautumissuunnitelmastaan ja keskittyvät kehittämään entistä tiiviimpää yhteistyötä alan markkinoilla.
Vaikka pääosa yhtiökokouksen päättäjistä oli sulautumisen kannalla, osakemäärät ratkaisivat ja sulautumissuunnitelmasta päätettiin luopua. Kuljetuspolar Oy:n osakkeenomistajien äänistä jäi puuttumaan hieman tarvittavasta 2/3:n enemmistöstä, minkä johdosta Savon Kuljetus Oy:n hallitus otti pois sulautumisehdotuksensa torstaina 21.5. pidetyn yhtiökokouksen käsittelystä.
– Sulautumisneuvotteluista jäi hyvin positiivinen vire ja tämä oli erittäin hyvä oppimiskokemus meille kaikille. Kasvun hakeminen on yhteinen tavoitteemme ja tiivis yhteistyömme yhtiöiden välillä jatkuu sekä kehittyy edelleen, vaikka sulautumisesta päätettiinkin luopua, toteavat Savon Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Jyri Kuivala, Kuljetuspolar Oy:n toimitusjohtaja Juha Kanula ja Keski-Suomen Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Kari Moisander.

Lisätietoja:
Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, p. 044 727 2620, jyri.kuivala@savonkuljetus.fi,
Kuljetuspolar Oy, toimitusjohtaja Juha Kanula, p. 040 561 2368, juha.kanula@kuljetuspolar.fi
Keski-Suomen Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Kari Moisander, p. 040 742 7744, kari.moisander@ksk.fi

Savon Kuljetus -konserni on kiviaines-, kuljetus-, logistiikka- ja infrapalveluja tuottava monialayhtiö. Konserniin kuuluu emoyhtiö Savon Kuljetus Oy:n lisäksi Tuomaan Rakennus Oy ja Suomen GPS-Mittaus Oy. Konsernin palveluksessa on yli 150 henkilöä ja liikevaihtomme on 95 miljoonaa euroa. Meille on tärkeää aidosti henkilökohtainen palvelu, korkea laatu ja luotettavuus. Siksi Savon Kuljetus on aina sanansa mittainen. www.savonkuljetus.fi

Kuljetuspolar Oy on kokenut ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani maarakennuksen ja tavaraliikenteen toimialoilla. Vuonna 1964 perustettu yritys on koko toimintansa ajan panostanut kokonaisvaltaiseen asiakaspalveluun ja korkeaan laatuun kaikissa toimituksen vaiheissa. Yhtiön maarakennustoiminta on keskittynyt erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueille, tavaraliikenteen osalta koko Suomeen ja osin myös Ruotsiin sekä Norjaan. 40 työntekijämme lisäksi työllistämme vuosittain noin 300 henkilöä. Pääkonttorimme sijaitsee Oulun Limingantullissa, aluekonttoreita on yhteensä 5. www.kuljetuspolar.fi

Back to top